Za tajemstvím kvašení a fermentace
28.09.2014 08:07Zveme Vás na přenášku Petra Háby
Za tajemstvím kvašení a fermentace
aneb jak zdravě uchovávat potraviny
která se bude konat v neděli 12. 10. 2014 v 17.00 hodin
v jurtě ekocentra Kotva - Lesní zahrada Halenkov
Na přednášce se seznámíte s různými (i méně známými) druhy kvašení a fermentace, které při minimálních nárocích a jednoduchém postupu, zachovávají a zvyšují biologickou hodnotu a zdravotní prospěšnost zpracovávaných potravin. Seznámíme se mimo jiné i s kefírem, kombuchou, tibi, misem, kimchi, fermentační postupy u alkoholických nápojů a masných výrobků a dozvíte se také, jak to vše souvisí s "živou vodou" a přírodními antibiotiky.
Ekocentrum Kotva - Lesní zahrada Halenkov, Halenkov 289 – Dinotice
E-mail: kotva-fgh@centrum.cz, www.skotva.cz
Po přednášce (19:00) bude spontánní muzikohraní na všeliké hudební nástroje
Prostor pro hudební kreativitu – intuicí, inspirací a improvizací tvoříme živou hudbu tady a teď