Pečení chleba - akce

26.08.2013 21:45
Pečení chleba
podle způsobu našich babiček v peci, ve které se topí dřevem - v sobotu 7.9.2013 v 10:00

Jakou máte představu o chlebu?
Díváte se na chléb jako na nedůležitou záležitost nebo patříte k lidem, kteří považují chléb za tu nejdůležitější potravinu?

My v naší Asociaci a také naše spřátelené asociace jsme vypozorovali důležitost toho, jakým způsobem připravujeme a konzumujeme chléb. Průmyslové pečení chleba ve velkých pekárnách a způsoby, jakým se chléb dnes vyrábí, nás přesvědčily o tom, že si budeme chléb připravovat úplně jiným způsobem.
Naše babičky používaly k pečení chleba úplně jinak připravenou mouku, ačkoliv základní suroviny byly totožné, jako jsou dnes. Stejně jako tehdy používáme i my pšenici, žito, pohanku, oves, přidali jsme k tomu špaldu. Používáme mouku ze mlýna, který nám připraví i celozrnnou mouku, tzv. graham, ale v budoucnu bychom velmi rádi využili mletí zrna na vlastním mlýnku.
Chceme se s vámi podělit o tyto naše nové zkušenosti a nabídnout vám náš program v prostorách Asociace Kotva, kde se také můžete projít lesem, ve kterém jsou upravené stezky a seznámit se s našimi snahami o ekologické hospodaření na Valašsku.